Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Schimbări importante în datele cu caracter personal în Moldova

© Pixabay / TBITComputer keyboard
Computer keyboard - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a aprobat marți modificări la legea cu privire la datele cu caracter personal.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal va putea sesiza Curtea Constituțională pe subiecte de protecție a datelor cu caracter personal.

Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a aprobat, marți, în prima lectură un proiect de lege în acest sens.

Avocat Igor Ciuru - Sputnik Moldova
Protejarea datelor cu caracter personal este problematică în Occident

Proiectul oferă o definiție mai extinsă a datelor cu caracter personal, inclusiv amprente digitale, date biometrice, retina ochiului, vocea și alți factori specifici identității fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice sau sociale ale persoanei fizice.

La fel, modificările stabilesc o procedură clară de examinare a contestațiilor operatorilor de date cu caracter personal. Astfel, deciziile Centrului pot fi atacate doar în instanța de contencios administrativ.

În anul 2015, Centrul a efectuat 618 controale la cei 397 operatori și 715 sisteme de evidență a datelor cu caracter personal.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0