Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin a operat remanieri de cadre în structurile de forță

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в инвестиционном форуме ВТБ Капитал "Россия зовет!"
Президент РФ В. Путин принял участие в инвестиционном форуме ВТБ Капитал Россия зовет! - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei Vladimir Putin a eliberat din funcții de conducere mai mulți angajați ai Administrației Prezidențiale, FSB, Ministerului Apărării, Ministerului de Interne.

CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a operat un șir de remanieri de cadre.

Президент РФ В. Путин ответил на вопросы журналистов - Sputnik Moldova
Rusia
Putin despre rezoluția UE: vreau să felicit jurnaliștii de la Sputnik și RT

Astfel, el a demis un șir de funcționari din conducerea Administrației Prezidențiale, ai FSB, Ministerului Apărării al FR, Ministerului de Interne al FR, a comunicat luni serviciul de presă al Kremlinului.

Săptămâna trecută, Putin a declarat că la finele anului 2015 a rugat reprezentanții puterii, inclusiv din eșalonul conducerii de vârf, să nu participe la alegerile în cadrul Academiei de Științe a Rusiei, promițându-le funcționarilor din cadrul FSB, Ministerului Apărării, Ministerului de Interne, care vor fi aleși în componența AȘR, că le va oferi posibilitatea să se ocupe exclusiv de munca științifică în locul activității în cadrul structurilor de stat.

"Președintele Rusiei Vladimir Vladimirovici Putin l-a eliberat prin decretul său pe Constantin Valentinovici Kotenko din funcția de șef adjunct al Administrației Prezidențiale, șef al Direcției medicale a Administrației președintelui FR, la dorința acestuia", se menționează în comunicat.

Алексей Улюкаев - Sputnik Moldova
Rusia
În dosarul Uliukaev ar putea figura alte șapte persoane

Potrivit documentului, din funcție a fost eliberat și general-locotenentul Vasili Hristoforov. Acesta ocupa postul de șef al Direcției fondurilor de arhivă a FSB al FR. Motivul concedierii este "atingerea vârstei-limită de aflare în serviciul militar".

În afară de aceasta, au fost demiși din proprie dorință șeful Direcției medicină militară a Ministerului Apărării al FR, Alexandr Fisun și adjunctul ministrului de interne, Alexandr Savenkov.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov a confirmat că demiterile au legătură cu alegerile în cadrul Academiei de Științe.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0