Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova a fost inaugurată săptămâna eficienței energetice

Abonare
La Centrul International de Expozitii „Moldexpo” din Chișinău a fost inaugurată Săptămâna internațională a eficienței energetice.

Partener informațional special al evenimentului este Agenția Internațională de Știri și Radio Sputnik Moldova.

Evenimentul are loc sub egida Ministerului Economiei și a fost inițiat în cadrul proiectului „Energia și biomasa în Moldova". Organizatori ai expoziției sunt Agenția și Fondul pentru Eficiență Energetică.

Participanții vor discuta despre principalele problemele din domeniul energeticii în țara noastră și despre planul acțiunilor de stat menite să sporească eficiența acesteia.

„Săptămână va debuta cu o expoziție internațională specializată în promovarea eficienței energetice și a surselor de energie. A doua zi va avea loc forumul „Bioenergia" la care vom încerca să-i avem ca invitați pe colegii noștri de la institutul din Frankfurt, care să ne prezinte informații interesante cu privire la implementarea în domeniul bioenergiei și la preluarea unui transfer de tehnologii de proiecte. În cea de a treia zi se va desfășura târgul de idei eco-responsabile în cadrul căruia își vor împărtăși ideile persoane care au participat la competiile „Moldova eco-energetică". A patra zi este rezervată pentru atelierul investițional. Aici vom încerca să formăm o platformă comună împreuna cu colegii de la alte ministere", a spus Ion Cozma, directorul adjunct al Agenției pentru Eficiență Energetică.

Săptămâna va culmina cu ceremonia „Gala Moldova — Eco-energetica" în cadrul cărei vor fi premiați autorii celor mai bune proiecte.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0