Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Harunjen: Șor lucrează cu ancheta și contribuie la investigarea fraudei bancare

© Sputnik / Мирослав РотарьЭдуард Харунжен
Эдуард Харунжен - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul general interimar, Eduard Harunjen, a explicat deputaților moldoveni de ce instanțele au dispus ca măsură de reținere pentru Ilan Șor, arestul la domiciliu.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova a desfășurat, la finele săptămânii trecute, audieri cu privire la evoluțiile în ancheta fraudei din sistemul bancar. Procurorul general interimar, Eduard Harunjen, a fost întrebat de unul dintre deputați despre măsura de arest la domiciliu pe numele primarului orașului Orhei, Ilan Șor.

Harunjen a declarat că deciziile instanțelor, care au dispus ca măsură de reținere pentru Ilan Șor arestul la domiciliu, sunt rezultatul faptului că el nu se ascunde, cooperează activ cu ancheta și contribuie la investigarea cazurilor ce țin de frauda bancară.

Илан Шор - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mărturiile primarului de Orhei Ilan Șor încep să se adeverească

În anul 2015, Ilan Șor a început în mod voluntar să coopereze cu ancheta și a dezvăluit faptele de corupție ale fostului prim-ministru, ceea ce a dus la inițierea cauzelor penale, urmărirea și condamnarea lui Vladimir Filat pentru o perioadă lungă de detenție.

În cadrul audierilor privind ancheta scandalului din sistemul bancar în fața deputaților au venit cu rapoarte Procurorul general interimar, Eduard Harunjen, și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0