Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chirtoacă a suspendat-o din funcție pe Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb

© SputnikNagnibida Tverdohleb Tatiana
Nagnibida Tverdohleb Tatiana - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul municipiului Chișinău a suspendat raporturile de serviciu cu șeful Direcției Educație, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb. Decizia a fost luată în urma scandalului privind asigurarea cu alimente a instituțiilor de învățământ din Capitală.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Primarul Dorin Chirtoacă a decis să suspende, începând cu ziua de luni, raporturilor de serviciu cu șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport,Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

”Aceste măsuri survin în urma scandalului legat de organizarea licitaţiilor pentru asigurarea cu produse alimentare a şcolilor şi grădiniţelor din municipiul Chişinău, dar şi calitatea produselor livrate de către agenţii economici instituţiilor de învăţământ preşcolar şi preuniversitar”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Dorin Chirtoacă Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Societate
Chirtoacă despre otrăvirea copiilor: mi-am pierdut tinerețea luptând cu corupția

Funcţia de şef al Direcției va fi asigurată temporar de către şeful-adjunct al Direcţiei, Valentina Cujbă.

Totodată, Chirtoacă i-a cerut Valentinei Cujbă să-i suspende din funcţie, pe perioada anchetei de serviciu, pe şefii adjuncţi ai Direcţiei generale, Alexandru Fleaş şi Viorica Negrei, precum şipe şefii direcţiilor educaţie din sectoarele Centru, Botanica, Râşcani şi Ciocana. Şeful interimar al DGETS va desemna persoane care vor asigura interimatul funcţiilor temporar vacante.

Fruntașii PL au dirijat schema produselor alterate pentru copiii din Chișinău>>

La 24 noiembrie, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat aproape 50 de percheziții, în cadrul cărora o persoană a încercat să distrugă actele. În total, în acest dosar au statut de bănuit 23 de persoane. Procurorul șef anticorupție, Viorel Morari, și șeful Direcției urmărire penală din cadrul CNA, Bogdan Zumbreanu, au descris în cadrul unei conferințe de presă o schemă criminală în care erau implicați funcționari din Primăria Chișinău și agenți economici, care avea ca scop trucarea licitațiilor de achiziție a produselor alimentare pentru grădinițele și școlile din capitală.

Printre produsele alterate ce erau livrate în grădinițele din capitală se numără paste, pește, carne de găină, varză, fasole, cartofi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0