Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De un an, doi moldoveni sunt ostaticii talibanilor în Afganistan. Detalii noi

© Photo : Facebook / Valan ICCВертолет Ми-17-1В
Вертолет Ми-17-1В - Sputnik Moldova
Abonare
Presa afgană scrie că cei doi piloți luați ostatici de talibani acum un an în Afganistan au fost transferați în Qatar.

CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. La 24 noiembrie s-a împlinit exact un an de când trei cetățeni ai Republicii Moldova au fost luați ostatici de rebelii talibani din Afganistan, unul  dintre ei fiind omorât, iar soarta celorlalte două persoane este deocamdată incertă.  

Elicopterul companiei aeriene VALAN MI17-1V a fost capturat de talibani în Afganistan pe 24 noiembrie 2015, după ce a efectuat o aterizare de urgență. La bord se aflau trei cetățeni moldoveni, membri ai echipajului, și 18 cetățeni afgani. Compania presta servicii aeriene civile pentru forţele de securitate afgane în baza contractului cu compania Aircraft Charter Solutions pentru principalul contractant al Guvernului Statelor Unite.

Russian helicopters Mi-24p airstrike the terrorists' positions 20 km outside Palmyra - Sputnik Moldova
Elicopter moldovenesc, doborât de teroriști în Afganistan

Echipajul elicopterului care a fost doborât în Afganistan era constituit din Oleg Groza de 55 de ani,ucis de talibani, Ion Buruiană de 34 de ani și Mihail Crihan, în vârstă de 51 de ani.  

Presa afgană a scris acum două zile, făcând referire la surse din securitate, că cei doi piloți moldoveni, luați ostatici de talibani acum un an, au fost transferați în Qatar.  

Talibanii au cerut eliberarea lui Qari Salahuddin, guvernatorul lor din umbră pentru Faryab, în schimbul eliberării ostaticilor, potrivit pajhwok.com.

Ministerul moldovean de Externe nu a comentat deocamdată această informație. Nu este clar dacă transferul celor doi piloți din Afganistan în Qatar ar însemna eliberarea acestora. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0