Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La ce-i pot servi lui Dodon bunele relații cu Moscova

© Sputnik / Rodion ProcaIurie Roșca
Iurie Roșca - Sputnik Moldova
Abonare
Politicianul și jurnalistul Iurie Roșca consideră că relațiile bune pe care le are președintele ales, Igor Dodon, cu autoritățile de la Moscova trebuie să fie fructificate în avantajul Republicii Moldova. Roșca a făcut această declarație în studioul Sputnik Moldova.
La ce-i pot servi lui Dodon bunele relații cu Moscova

Iurie Roșca sugerează că Igor Dodon trebuie să gestioneze cu inteligență relațiile sale cu elitele politice ale Federației Ruse.

"Simpatia de care se bucură Igor Dodon la Moscova este un succes geopolitic extraordinar al lui personal. Însă el trebuie să aibă grijă de această simpatie de care se bucură la Moscova, pentru că ea ar putea să-i folosească, dar ar putea și să-i fie un mare handicap și un mare dezavantaj", a declarant Roșca.

În opinia lui, Igor Dodon ar putea să pună relațiile sale personale cu Moscova în serviciul țării sale.

"Ceea ce poate el să facă și trebuie în mod categoric să facă este să întreprindă măsuri energice pentru deschiderea pieței Federației Ruse pentru mărfurile moldovenești, pentru producătorii autohtoni. Este o chestiune vitală pentru supraviețuirea Republicii Moldova", a mai declarat Iurie Roșca.

Autor: Tatiana Cebotari

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0