Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Imagini de coșmar: produsele din care era gătită hrana copiilor la grădinițe

© Photo : musca.roProduse alimentare cu viermi. Poză simbol
Produse alimentare cu viermi. Poză simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Pare aproape incredibil că funcționarii responsabili de alimentația și sănătatea copiilor au putut să-i otrăveacă cu atâta cinism pe copiii din grădinițele și școlile din Chișinău.

CHIȘINĂU, 25 nov — Sputnik. Cu cât sporește numărul detaliilor legate de scandalul în care au fost implicați funcționari de la primărie și furnizori de produse alimentare pentru grădinițe și școli, cu atât devine mai clar: nu există nimic sfânt pentru cei corupți!

Purtătorul de cuvânt al Centrului Național Anticorupție (CNA), Angela Starinski, a postat pe rețelele de socializare imagini cu aceste produse și condițiile în care erau păstrate. Acestea nu pot fi privite cu indiferență.

Работа детского сада - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Copiii din grădinițele capitalei erau otrăviți conștient de funcționari corupți

Amintim că joi în capitală au fost întreprinse circa 50 de percheziții. Potrivit organelor de drept, 23 de persoane vor fi audiate în calitate de suspecți. Este vorba atât de funcționari, cât și de agenți economici. Din cele 18 persoane reținute, 11 sunt angajați ai direcțiilor educație, tineret și sport din diferite sectoare din Chișinău și șeful Direcției produse alimentare a Ministerului Apărării al RM. Ceilalți sunt agenți economici.

Guvernul RM s-a implicat în dosarul produselor alterate. Prim-ministrul, Pavel Filip, a cerut să fie verificate în toate instituțiile de învățământ, în regim de urgență, calitatea și termenul de valabilitate al produselor alimentare achiziționate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0