Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dorin Chirtoacă știa că în grădinițe copiii sunt hrăniți cu produse alterate

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Chișinăului a dat de înțeles că știa despre trucarea licitațiilor de achiziționare a produselor alimentare pentru grădinițele și școlile din capitală.

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. Procuratura Anticorupție și CNA au dezvăluit, joi, detalii șocante despre acțiunilor unor funcționari de la Primăria Chișinău care admiteau alimentarea copiilor din grădinițe cu pește, carne și paste alterate.

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat joi aproape 50 de percheziții. În schema de trucare a licitațiilor publice de achiziționare a produselor alimentare pentru grădinițele și școlile din capitală sunt implicați șefii și funcționarii tuturor celor cinci Direcții teritoriale educație, tineret și sport din Chișinău, dar și agenți economici. Schema prevedea aranjarea licitațiilor, în urma cărora în instituțiile preșcolare și școlare din capitală erau livrate și produse alterate.

Работа детского сада - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Copiii din grădinițele capitalei erau otrăviți conștient de funcționari corupți

Primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă știa despre existența acestei scheme. Liberalul a declarat în dimineața acestei zile în cadrul ședinței CMC că perchezițiile ”erau de așteptat”.

”Era de așteptat acest lucru. La ultima ședință i-am avertizat pe funcționari că ar putea avea loc percheziții”, a declarat Chirtoacă.

În dosarul licitațiilor trucate, 23 de persoane au statutul de bănuit. Joi, procurorii anticorupție au reținut 16 persoane, printre acestea nouă funcționari publici, șeful Serviciului alimentație a Ministerului Apărării și 7 agenți economici. Toți sunt acuzați de abuz în serviciu, trafic de influență și corupere pasivă și activă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0