Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„S-au scaldat în bani”: bancnote risipite pe o plajă din Rio de Janeiro

© Wikipedia / Halley Pacheco de OliveiraРайон Урка (Urca) в южной части Рио-де-Жанейро
Район Урка (Urca) в южной части Рио-де-Жанейро - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorilor raionului Urca din partea de Sud a orașului Rio de Janeiro au avut parte de o întâmplare mai puțin obișnuită. În ultimul trecut, turiștii și pescarii din localitate s-au scăldat cu adevărat în bani, iar mulți dintre ei și-au adunat o sumă frumușică pentru sărbătorile de Crăciun.

CHIȘINĂU, 24 ian — Sputnik. Un caz neobișnuit a avut loc în partea de Sud a orașului Rio de Janeiro. Locuitorii raionului Urca au văzut în weekend-ul trecut pe plajă o mulțime de bancnote apărute acolo în mod misterios, transmite Sputnik Brazilia.

Turiștii și pescarii din localitate s-au scăldat cu adevărat în bani, iar mulți dintre ei și-au adunat o sumă frumușică pentru sărbătorile de Crăciun. Nu se știe de unde s-au luat în mare atât de multe bancnote cu valoarea de 50 și 100 de reali.

Kate Negreiros lucrează la restaurantul Urca Grill, vizavi de plajă, și a povestit cum se scufundau oamenii în apă încăutarea banilor:

„Unele bancnote nu erau într-o stare prea bună din cauza apei. Mulți au venit la bar pentru a le schimba. Mie mi-a fost frică să nu am probleme și am decis să nu mă implic, însă oamenii schimbau banii găsiți la bancă, chiar aici, în Urca. Am văzut oameni care aveau adunați câte 1500 de reali, însă eu nu am putut să merg acolo deoarece era tura mea la serviciu. Acum această noutate s-a răspândit și foarte mulți oameni mai caută până acum bani la malul mării".

Oamenii vehiculează diferite presupuneri cu privire la apariția acestor bani, iar pe internet au apărut deja glume la tema dată:

„Plaja Urca are mai mulți bani ca mine", scriu unii utilizatori.

„Iemanjá (zeița mării — n. red.) împarte bani pe plaja Urca. E o femeie fantastică, nu-i așa? Nimeni nu va fi în criză de Crăciun!", glumesc alții.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0