Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova: pași pe culoarele culturii internaționale

© Sputnik / Rodion ProcaМихаил МУНТЯН Mihail Munteanu
Михаил МУНТЯН Mihail Munteanu - Sputnik Moldova
Abonare
Artistul poporului din URSS Mihail Muntean este convins că garanția dezvoltării culturii naționale o constituie consolidarea legăturilor umanitare internaționale.

CHIȘINĂU, 23 nov — Sputnik. În ultimii 25 de ani, după separarea țărilor ex-sovietice, mulți oameni de cultură și organizații au păstrat relațiile care au existat între ei, a declarat cunoscutul interpret de operă, Artist al Poporului din URSS, Mihail Muntean, în cadrul unei conferințe video care a avut loc la Sputnik Moldova.

În opinia lui, asta a contribuit la faptul că relațiile umanitare dintre țările noastre nu au dispărut, ci s-au menținut la un anumit nivel.

"Studenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Moldova, unde predau eu, interpretează lucrări atât ale compozitorilor naționali, cât și a celor ruși, kazahi, belaruși etc. Și aceasta este o normalitate pentru noi", a subliniat Muntean.

Посол России в Молдове Фарит Мухаметшин - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Muhametșin: legăturile istorice au determinat apropierea dintre Rusia și Moldova

El a adăugat că în Moldova continuă îmbogățirea spirituală din contul interpătrunderii culturilor ce aparțin diferitor popoare.

Președintele Consiliului de coordonare al comunității ruse din Moldova, Piotr Donțov, a subliniat că în țara noastră este imposibilă dezbinarea culturilor slavă și romană, in pofida încercărilor unor politicieni.

"Problemele ce țin de dezvoltarea culturală și juridică a etniilor din Moldova sunt discutate de către reprezentanții statului și liderii organizațiilor etnoculturale. Noi ne străduim să luăm cele mai potrivite decizii. Politica multiculturalismului nu eșuează în țara noastră", a spus Donțov.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0