Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Revoltător: Moartea eroului Nogailîc, subiect al unei emisiuni de satiră

© Sputnik / Miroslav RotariПожар на Чеканах
Пожар на Чеканах - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți pompieri și salvatori moldoveni care au participat la stingerea incendiului din strada Uzinelor sunt revoltați de faptul că unii jurnaliști TV își permit să facă haz pe seama decesului colegului lor, Eroul Ivan Nogailîc.

CHIȘINĂU, 23 nov — Sputnik. Pompierii care au participat la stingerea incendiului produs la depozitul de pe strada Uzinelor din Capitală sunt indignați de faptul că decesul pompierului Ivan Nogailîc a devenit subiect al emisiunii de satiră "Ora de ras" de la postul de televiziune Jurnal TV. Mesajul a fost publicat de către pompierul Dmitrii Polscin pe o rețea de socializare.

"Noi pompierii și salvatorii din toată țara ne declarăm indignarea pentru faptul că decesul colegului nostru Eroul Ivan Nogailîc a fost transformat într-un subiect al unei emisiuni de satiră și umor. Eroul Ivan Nogailîc a decedat salvând vieți umane, a decedat lăsând în urmă familia, mama, fratele, soția și cele două fetițe gemene de doar 3 ani. Noi suntem militari și datoria noastră este să salvăm vieți omenești, să ajutăm în clipe dificile, riscând cu viața noastră", scrie Polscin pe pagina sa de Facebook.

Pompierul Ivan Nogailîc, în vârstă de 28 de ani, a murit la datorie, în timpul stingerii incendiului de pe strada Uzinelor. Ulterior, Nogailâc, sergent major al serviciului de salvare, a fost decorat post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare".

Internauții, în semn de solidaritate cu familia pompierului, au lansat o petiție on-line prin care cer ca cei vinovați să fie trași la răspundere 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0