Încă un batalion NATO, dislocat în Europa de Est

© AFP 2023 / Daniel MihailescuSzeregowcu rumuńskiej piechoty morskiej w czasie ćwiczeń NATO w rejonie Babagad w Rumunii
Szeregowcu rumuńskiej piechoty morskiej w czasie ćwiczeń NATO w rejonie Babagad w Rumunii - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Până la sfârșitul lui ianuarie 2017 se va încheia dislocarea batalionului NATO în Polonia, le-a comunicat jurnaliștilor ministrul Apărării al acestei țări, Antoni Macierewicz.

CHIȘINĂU, 23 nov — Sputnik. Șeful Ministerului polonez al Apărării, Antoni Macierewicz, a declarat marți în fața jurnaliștilor că în țara sa a început dislocarea a 1,2 mii de militari ai batalionului multinațional NATO.

"Procesul trebuie să se încheie în ianuarie 2017. În Polonia vor fi dislocați o mie două sute de militari NATO", a spus Macierewicz.

Se știe că batalionul va fi dislocat la Orzesze, (nord-estul țării), iar cartierul general care va dirija activitatea tuturor batalioanelor NATO pe flancul estic al Alianței se va afla în orașul polonez Elbląg. În afară de americani, din respectivul batalion vor face parte militari din România și Marea Britanie.

Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova
NATO vrea să arunce "ancora" mai adânc în regiunea Mării Negre

Macierewicz a mai comunicat că batalionului NATO care va fi dislocat în Lituania va primi în dotare tancuri poloneze RT-91.

La ultimul summit NATO de la Varșovia s-a luat decizia privind consolidarea fără precedent a flancului estic al Alianței. Deja în 2017, NATO intenționează să amplaseze în Țările Baltice și în Polonia patru batalioane multinaționale.

Anterior, reprezentantul permanent al FR pe lângă Alianță a declarat că decizia NATO transformă țările din Europa de Est într-un cap de pod pentru desfășurări militare, iar în relațiile Rusiei cu acestea intervine dimensiunea militară.

Șeful MAE al FR, Serghei Lavrov, a declarat și el anterior că Rusia nu se va lăsa antrenată în confruntarea cu SUA, NATO și UE care i se impune și va putea în orice condiții să asigure atât securitatea țării, cât și a cetățenilor săi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0