Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Svetlana Sainsus: Nu trebuie să fii bogat ca să donezi

Abonare
Dacă milioanele de moldoveni ar dona câte un singur leu, am putea salva viața sutelor, poate miilor de concetățeni de-ai noștri care se confruntă cu grave probleme de sănătate. O spune Svetlana Sainsus, femeia care a reușit să aducă speranță în casele multor oameni, implicându-se în colectarea de fonduri.

Svetlana Sainsus este originară din Ialoveni, dar de 8 ani s-a stabilit cu familia la Moscova. Cu toate acestea, face naveta ori de câte ori cineva îi cere ajutorul. Ce face ea? Simplu, face legătura dintre donator și cei care au nevoie de ajutor, de sume colosale, pentru o intervenție chirurgicală sau pentru un tratament. Și-a implicat întreaga familie în acțiunile de caritate.

Ne-a mărturisit că primește zilnic sute de mesaje de la oameni care-i cer ajutorul. În cele 30 de minute petrecute în studioul Sputnik Moldova, telefonul Svetlanei Sainsus s-a ”înroșit” din cauza numărului mare de mesaje care i-au venit.

"Vedeți, deja se vor întreba unde am dispărut și de ce nu le răspund. Sunt toată ziua cu telefonul în mână, uneori chiar uit să mânânc, dar vreau să le răspund tuturor" ne-a mărturisit Svetlana.

Ea recunoaște că sunt și oameni care încearcă să profite, solicitându-i lucruri care nu le sunt tocmai necesare. Însă de fiecare data este foarte critică și evaluează bine fiecare caz în parte, pentru a decide dacă cei care-i solicit ajutorul au într-adevăr nevoie de el.

Am întrebat-o ce-ar putea s-o facă să renunțe.

"Sper să nu cedez nervos, acesta ar fi singurul impediment. Sunt cazuri care mă depășesc, eu nu sunt de fier. Cred că deja am nevoie de un psiholog", a răspuns ea.

Cu toate acestea, Svetlana Sainsus a văzut copii chinuindu-se, zbătându-se între viață și moarte, copii în comă sau imobilizați, cu mâinile și picioarele în gips. Și cu toate acestea a mers mai departe. Chiar și după ce unul dintre copii pentru care a adunat bani de operație a murit, ea nu s-a dat bătută. Mai mult decât atât, acesta a fost imboldul care a făcut-o să lupte în continuare pentru viețile altora.

Autor: Cristina Danuța

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0