Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul Valeriu Munteanu a uimit pescarii din Moldova

© Photo : Ministerul Mediului al Republicii MoldovaEliberarea puietului de pește în lacul Dubăsari
Eliberarea puietului de pește în lacul Dubăsari - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul liberal Valeriu Munteanu este adeptul unor politici protecționiste în domeniul mediului. După ce a interzis pescuitul industrial în Republica Moldova, el a decis să-i bucure pe pescarii amatori.

CHIȘINĂU, 22 nov — Sputnik. Potrivit Ministerului Mediului, în următoarele două săptămâni, peste 39 de mii de kilograme de puiet de pește urmează a fi eliberat în lacurile de acumulare Costești-Stânca și Dubăsari.

Ministrul Mediului Valeriu Munteanu a declarat că astfel de acțiuni au loc pentru prima dată în ultimii ani.

Fiskeri på Sakhalin - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pescuitul ilegal în ariile naturale protejate de stat, în vizorul procurorilor

”Pentru prima dată în ultimii 25 de ani a fost interzis în Republica Moldova pescuitul industrial, ceea ce a permis accesul la ihtiofauna din Prut și din Nistru pentru pescarii amatori. Totodată, pentru prima dată în ultimii 3 ani de zile, populăm Prutul și Nistrul cu puiet de pește. În acest an am alocat din Fondul Ecologic Național 3 milioane de lei pentru procurarea a 39 de tone de puiet, care va ajunge în râurile Prut și Nistru", a declarat Munteanu.

Șeful Serviciului Piscicol, Vlad Ungurean, fiind prezent în satul Holercani, raionul Dubăsari, a declarat că marți au fost eliberat în lacul de acumulare Dubăsari peste o tonă de pește de 4 specii.

"Astăzi s-a efectuat popularea lacului de acumulare Dubăsari cu o tonă și 200 de kilograme de pește de patru specii — Cosaș, Crap, Sânger și Novac. Acțiunea urmează a fi încheiată timp de două săptămâni", a declarat Ungurean.

Potrivit Ministerului Mediului, acțiunea are drept scop dezvoltarea ihtiofaunei și ameliorarea situației în râurile Prut și Nistru, precum și în afluenții acestora, iar puietul de speciile Carp, Cosaș, Sânger și Novac este cel mai productiv. În lacul de la Dubăsari vor fi eliberate peste 26 tone de pește, iar la Costești-Stânca — peste 13 tone.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0