Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Anunț șocant: Dodon pregătește o țeapă pentru Șalaru

© Sputnik / Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele ales al Republicii Moldova Igor Dodon a anunțat acum o oră că Anatol Șalaru, actualul ministru moldovean al Apărării, nu va mai sta mult timp în funcție.

CHIȘINĂU, 22 noiembrie — Sputnik. Anterior, Anatol Șalaru a emis o dispoziție prin care toți responsabilii din cadrul Armatei Naționale au fost obligați să dea jos toate portretele demnitarilor moldoveni și să le înlocuiască cu cele ale personalităților istorice.

Mai mulți analiști au văzut în gestul lui Șalaru un act prin care acesta încearcă să-l sfideze pe Igor Dodon, deoarece până la victoria liderului socialiștilor la alegerilor prezidențiale Șalaru nu avea nicio problemă cu portretele demnitarilor.

Анатолий Шалару - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Anatol Șalaru a anunțat o revoluție a portretelor în Armata Națională

„Noi înțelegem foarte bine gestul și aluziile lui Șalaru. Dacă el crede că mă atinge cumva cu asta, atunci greșește amarnic", a precizat Igor Dodon.

Totodată, președintele ales a mai făcut câteva precizări:

„Eu personal sunt de acord ca în toate cabinetele oficialilor din Moldova să stea portretul lui Ștefan cel Mare, ca cea mai importantă figură istorică pentru poporul nostru…; Șalaru nu va sta mult în fotoliul de ministru, înconjurat de „personalități ale istoriei și culturii românești. Pentru toate ilegalitățile sale, locul lui e la pușcărie. Iar acolo, pe peretele celulei, el va avea o singură fotografie a unui personaj român — Vlad Țepeș, cu țeapa în mână. Aceea va fi o imagine potrivită într-un loc potrivit pentru domnul încă ministru Șalaru. Să aibă la ce medita…; din cauza unor astfel de provocări ca ale unionistului Șalaru am avut și încă avem conflicte în societate, suntem dezbinați, am avut război fratricid pe Nistru…".

Dodon l-a comparat pe Șalaru cu o „vuvuzelă a unionismului din Moldova" și a avertizat că „nu are mult de făcut zgomot".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0