Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cine stă în spatele demonstrațiilor unioniștilor: Plahotniuc, Băsescu, Soros

© Iurie RoscaIurie Rosca, Иурий Рошка
Iurie Rosca, Иурий Рошка - Sputnik Moldova
Abonare
Cine este interesat ca în Capitală să se desfășoare protestele unioniștilor? La aceste întrebări a răspuns jurnalistul și politicianul Iurie Roșca, în cadrul unei discuții purtate în studioul Sputnik Moldova.
Cine stă în spatele demonstrațiilor unioniștilor: Plahotniuc, Băsescu, Soros?

Iurie Roșca consideră că Igor Dodon va face o mare greșeală dacă va încerca să interzică, să scoată în afara legii curentul unionist. El spune că, mergând pe această cale, Dodon își va consuma în dispute inutile mandatul de șef de stat și chiar ar putea să-și compromită cariera politică. În opinia sa, pe de altă parte, încercările viitorului președinte de a impune prin lege limba moldovenească sau istoria Moldovei în locul limbii române și a istoriei românilor va consolida și mai mult segmentul politic unionist.

"În războiul identitar din Republica Moldova, dintre unioniști și stataliști, dintre românofilii rusofobi și rusofilii românofobi, ambele tabere sunt perdante, iar cel mai mare perdant va fi poporul Republicii Moldova. În această luptă nu pot fi învinși și învingători, ci doar învinși", a declarat Iurie Roșca în discuția purtată cu jurnalista Tatiana Cebotari.

Autor: Tatiana Cebotari

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0