Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce trebuie să știe pasagerii curselor aeriene în cazul anulării zborului

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
Pasagerii curselor aeriene își vor cunoaște mai bine drepturile în cazul întârzierilor sau anulării zborurilor.

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. Pasagerii curselor aeriene, care călătoresc prin Aeroportul Internațional Chișinău, îşi vor cunoaşte mai bine drepturile în cazul anulării sau întârzierii prelungite ale zborurilor sau refuzul la îmbarcare.

În cadrul campaniei sociale ”Călătorește informat, revendică-ți drepturile!”, realizată de către Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC), pasagerilor care pleacă sau sosesc în Chișinău le sunt distribuite pliante, ce conțin informații despre cazurile în care pot solicita rambursarea, redirecționarea sau compensații bănești din partea operatorului aerian, dar și pașii pe care trebuie să-i întreprindă dacă le sunt lezate aceste drepturi.

Самолет AirMoldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Avioanele din capitala Moldovei vor zbura către o nouă destinație

Potrivit Regulamentului privind compensarea şi asistenţa pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare şi anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor, în unele cazuri pasagerii pot cere compensații de până la 600 de euro.

Practica arată că, în mare parte, persoanele care călătoresc pe calea aerului nu își cunosc drepturile.

”Drepturile consumatorilor sunt clar stabilite de legislație și trebuie respectate de transportatorii aerieni. Dacă acest lucru nu se întâmplă, suntem alături de pasageri pentru a le oferi informațiile sau sprijinul de care au nevoie”, a declarat directorul AAC, Radu Bezniuc.

Campania de informare este susținută de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Consumatorilor sub egida Guvernului Republicii Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0