Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce pune la cale Saakașvili în Ucraina

© RIA Novosti / Илья ПиталевМихаил Саакашвили
Михаил Саакашвили - Sputnik Moldova
Abonare
Mihail Saakașvili și simpatizanții săi au anunțat crearea unui nou partid politic, care își propune să devină o nouă forță anti-sistem. Formațiunea va purta numele de „Mișcarea Noilor Forțe”.

CHIȘINĂU, 20 nov — Sputnik. Fostul guvernator al regiunii Odessa, ex-președintele Georgiei, Mihail Saakașvili a anunțată că apropiații săi au început activitatea de creare a structurilor unei noi forțele politice în Ucraina, transmite RIA Novosti.

"Astăzi, sute de reprezentanți ai unor grupuri de inițiativă din toată Ucraina s-au reunit la sediu nostru (din Kiev n.r.). Toți cei prezenți și-au împărtășit sentimental că vom crea ceva nou și foarte important, iar vechile clanuri politice nu ne vor putea opri. Am dat start activității în fiecare regiune a Ucrainei. Am decis împreună că vom fi — Ruh Novîh Sil (Mișcarea Noilor Forțe). Anume cuvântul "Ruh" exprimă ceea ce facem și reprezintă un simbol al schimbărilor, un simbol al victoriei", a scris Saakașvili pe contul său de Facebook.

La 7 noiembrie, Saakașvili și-a anunțat demisia din funcția de guvernator al regiunii Odessa, în legătură cu ceea ce el a numit "refuzul autorităților de a lupta cu corupția". De asemenea, acesta l-a învinuit pe Poroșenko de protejarea clanurilor criminale din regiune. Ulterior, președintele a semnat un decret de demitere a lui Saakașvili. Fostul guvernator a anunțat că va cere alegeri parlamentare anticipate și își va înființa propriu partid politic.

Fostul viceprocuror general al regiunii Odesa, David Sakvarelidze, care actualmente face parte din echipa lui Saakașvili, a anunțat pe Facebook că serviciile de securitate ale Ucrainei (SBU) au filat sediul noii formațiuni politice în timpul reuniunii simpatizanților fostului guvernator al Odesei. Acesta a publicat pe YouTube o înregistrare video, în care afirmă că sunt surprinși ofițerii SBU.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0