Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Un avion prezidențial rusesc amenințat de o aeronavă de luptă elvețiană

© Sputnik / Alexei Babushkin / Accesați arhiva multimediaШвейцарские истребители сопроводили летевший на АТЭС борт с делегацией РФ
Швейцарские истребители сопроводили летевший на АТЭС борт с делегацией РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Un avion militar elvețian s-a apropiat la o distanță periculoasă de avionul rus care se îndrepta spre Peru, tranzitând spațiul aerian elvețian. Autoritățile ruse au cerut explicații din partea autorităților Elveției.

CHIȘINĂU, 19 nov — Sputnik. Ministerul rus de Externe a publicat pe contul său de YouTube un videoclip în care a fost surprins incidentul cu implicarea unui avion civil rus în timp ce tranzita spațiul aerian al Elveției, la bordul căruia se afla o delegație oficială ce se îndrepta spre Peru, la summitul APEC. Avionul militar elvețian s-a apropiat pentru câteva minute la o distanță destul de periculoasă, anunță RIA Novosti.

În legătură cu acest incident, Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a cerut explicații autorităților elvețiene.

„Voi sublinia încă odată că pasagerii avionului rus au fost îngrijorați de distanța la care s-au apropiat avioanele de luptă. Nu am ignorant informațiile apărute în presă și am solicitat clarificări ale părții elvețiene. Vom reacționa în măsura în care se cuvine după ce vom primi explicațiile Elveției", a declarat la postul de televiziune Rossia24 reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0