Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis: Veaceslav Filip va sta 30 de zile în izolator

© Sputnik / Мирослав РотарьСуд сектора Буюкань
Суд сектора Буюкань - Sputnik Moldova
Abonare
Consulul Republicii Moldova la Istanbul, Veaceslav Filip, a fost plasat în arest preventiv și va sta în următoarele 30 de zile în izolator.

CHIȘINĂU, 19 nov — Sputnik. Magistrații de la judecătoria sectorului Buiucani din capitală au admis demersul procurorilor și au decis ca Veaceslav Filip, consulul Republicii Moldova la Istanbul, să fie plasat pentru 30 de zile în izolator, a informat ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

”Instanța a admis demersul procurorilor și au hotărât plasarea consulul Republicii Moldova la Istanbul în izolator pentru 30 de zile”, a declarat Vieru.

Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Consulul Moldovei în Turcia a fost reținut pe Aeroportul din Chișinău

Colaboratorii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și procurorii anticorupție l-au reținut pe consulul general miercuri, aproximativ la ora 22.00, pe aeroportul din Chișinău.

Ulterior, Eduard Harunjen, procuror general interimar al Moldovei, a declarat în cadul unei conferințe de presă ancheta a fost demarată de procurorii din Chișinău care au acționat în comun cu colaboratorii SIS. Era vorba despre escrocheriile pe care le săvârșeau străinii, estorcând bani de la compatrioții lor pentru ca aceștia să fie ajutați să-și perfecteze actele de şedere în Republica Moldova.

La rândul său, șeful SIS, Mihai Balan a declarat că întregul personal al acestui Consulat General era implicat în acte de corupție. El a mai precizat că aceste acțiuni întreprinse în cadrul Consulatului pot favoriza unele elemente cu tentă teroristă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0