Metoda lui Lukașenko de combatere a corupției

© AP Photo / Darko VojinovicПрезидент Беларуси Александр Лукашенко
Президент Беларуси Александр Лукашенко - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a vorbit despre metodele inedite de combatere a corupției și a neachitării impozitelor în țară.

CHIȘINĂU, 18 nov — Sputnik. Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a dezvăluit secretul luptei împotriva corupției. Funcționarii de stat condamnați pentru luare de mită și delapidare de fonduri publice sunt trimiși să conducă gospodăriile agricole nerentabile, transmite Sputnik Belarus.

Potrivit lui Lukașenko, în republică se desfășoară un experiment. Autoritățile au decis să-i amnistieze pe unii funcționari corupți și să-i trimită să lucreze în gospodăriile agricole nerentabile.

„La ce bun să-i întreții în închisoare? Să meargă, să demonstreze de ce sunt în stare", a spus Lukașenko.

„La momentul actual muncește chiar și fostul procuror general adjunct. Acum este președinte de colhoz. La sfârșitul anului mi se va raporta cum au lucrat toți cei incluși în listă", a declarat șeful statului belarus.

Sergiu Praporşcic - Sputnik Moldova
De ce Lukașenko ar fi un model de urmat și în Moldova

„Peștele se strică de la cap, nu am născocit noi acest lucru. Iar atunci când conducerea dă semne de descompunere, nici în țară nu vei stârpi vreodată corupția. De aceea conducerea trebuie să fie cât mai cinstită posibil. Nu zic că la noi totul e bine și frumos. Dar nu există ca cineva să-și construiască palate, nu există curse de maşini prin oraș ale unor copii de bani gata… Dacă la noi s-ar întâmpla așa ceva, după aceea nimeni nu și-ar mai dori-o. Există o ordine în țară pe care trebuie să o respecți", a conchis Lukașenko.

Președintele belarus a menționat importanța combaterii corupției, subliniind totodată că principalele „tendințe ale statului în condițiile actuale sunt onestitatea, echitatea, acuratețea".

La 17 noiembrie, președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a ținut o conferință de presă pentru reprezentanții mass-media regionale ruse, participante la turul de presă în Belarus.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0