Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul Georgiei a demisionat

© Sputnikправительство Грузии
правительство Грузии - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Georgiei, în frunte cu prim-ministrul Gheorghi Kvirikașvili, și-a depus mandatul.

CHIȘINĂU, 18 nov — Sputnik. După confirmarea împuternicirile Parlamentului de legislatura a noua, Guvernul Georgiei, în frunte cu prim-ministrul Ghiorghi Kvirikașvili, și-a dat demisia, transmite Sputnik Georgia.

Noul candidat la funcția de prim-ministru al Georgiei urmează să-i fie prezentat luni președintelui Georgiei, Ghiorghi Margvelașvili, de către partidul „Visul georgian — Georgia democrată", ca partid care a înregistrat cel mai bun scor în alegeri.

Potrivit unor informații prealabile, „Visul georgian" îl va desemna din nou pe Gheorghi Kvirikașvili pentru funcția de prim-ministru. Ulterior, președintele Georgiei va avea la dispoziție șapte zile pentru înaintarea candidaturii propuse.

Candidatul la funcția de prim-ministru își alege în termen de șapte zile candidaturile pentru funcțiile de miniștri și prezintă în Parlamentul Georgiei componența Guvernului în vederea acordării votului de încredere. Odată cu lista membrilor Guvernului, urmează să fie prezentat și programul de guvernare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0