Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ecolog: Ministerul Mediului, complice la defrișările ilegale

© Sputnik / Miroslav RotariИгорь Сырбу и Олег Склифос
Игорь Сырбу и Олег Склифос - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova defrișările sunt efectuate în mare parte în mod ilegal, iar cel mai grav este că funcționarii de la Ministerul Mediului cunosc și permit acest lucru. Declarațiile au fost făcute în studioul radio Sputnik Moldova de președintele Fundației pentru Dezvoltare Ecologică "Ecodava", Oleg Sclifos, și de vicepreședintele acesteia, Igor Sârbu.
Ecolog: Ministerul Mediului, complice la defrișările ilegale

Vicepreședintele Fundației "Ecodava", Igor Sârbu, susține că surse de încredere din cadrul Ministerului Mediului i-au comunicat că "defrișările masive care au loc în ultimul timp, atât în Chișinău, cât și în restul țării, sunt efectuate cu abateri grave de la legislație, iar Ministerul Mediului cunoaște acest fapt".

Președintele Fundației "Ecodava", Oleg Sclifos, a menționat că Primăria Chișinău și Ministerul Mediului sunt mână în mână în cazul defrișărilor ilegale și pun în aplicare scheme frauduloase.

Igor Sârbu a explicat cum funcționează acest mecanism criminal. "Cei de la Spații Verzi defrișează arborii de pe un teren fără un motiv întemeiat și ulterior exact pentru acel loc este eliberată autorizație de construcție. Un exemplu elocvent este ceea ce s-a întâmplat la intersecția bulevardelor Decebal și Dacia."

Autor: Cristina Danuța

Fluxul de știri
0