Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cu cât vor fi majorate salariile cadrelor universitare

© Sputnik / Александр Гращенков / Accesați arhiva multimediaСтуденты на лекции
Студенты на лекции - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de miniștri a aprobat majorarea salariului minim pentru profesorii și rectorii din instituțiile de învățământ superior de stat cu autonomie financiară.

CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Începând cu 1 septembrie 2016, cuantumul salariilor lunare ale cadrelor didactice și ale corpului profesional din instituțiile de învățământ superior de stat cu autonomie financiară au fost majorate cu 8,6 la sută. O decizie în acest sens a fost adoptată miercuri în cadrul ședinței Guvernului.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce salariu trebuie să primim ca să fim sătui, îmbrăcaţi şi sănătoşi

Astfel, va fi modificat nivelul minim garantat al salariului de funcție, la care se va adăuga sporul pentru vechime în muncă. Totodată, în funcție de resursele financiare disponibile, rectorii vor avea dreptul să majoreze proporțional cuantumul minim al salariului, însă coeficientul de majorare nu trebuie să depășească 1,5 puncte.

Potrivit Guvernului, după modificările propuse, salariul minim al unui profesor universitar va fi de 4030 de lei, iar al rectorilor va varia între 5370 și 6710 lei, în funcţie de categoria instituției.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0