Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ivan Nogailâc, decorat post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare”

© Sputnik / Miroslav RotariПожар на Чеканах
Пожар на Чеканах - Sputnik Moldova
Abonare
Nicolae Timofti a semnat un decret de decorare post-mortem a pompierului Ivan Nogailâc, cu Ordinul „Ștefan cel Mare”.

CHIȘINĂU, 17 noi – Sputnik. Președintele Nicolae Timofti a semnat, joi, un decret de decorare post-mortem a pompierului Ivan Nogailâc, sergent major al serviciului de salvare, cu Ordinul „Ștefan cel Mare”. Potrivit lui Timofti, decretul a fost semnat la recomandarea Guvernului.

Пожар на Чеканах - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pompierul decedat la datorie era tată a doi copii minori: două fetiţe gemene

Ivan Nogailâc și-a pierdut viața în timpul misiunii de stingere a incendiului de pe strada Uzinelor 9 din capitală, care a mistuit etajele superioare ale unei clădiri în care erau amplasate mai multe depozite. Lucrările de stingere a focului au durat 31 de ore. În incendiu a mai decedat o angajată a unui depozit, în vârstă de 44 de ani.

”Distincția i-a fost conferită pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu și pentru curajul, bărbăția și spiritul de sacrificiu, manifestate la salvarea de vieți omenești în timpul unui incendiu, produs în municipiul Chișinău. Ivan Nogailâc ne-a dat o lecție extrem de importantă: să muncim cu suflet și cu dăruire. Este extrem de dureros că acest lucru l-a costat propria viață”, susține președintele.

Executivul a decis în ședința de miercuri să ofere familiei pompierului decedat un ajutor financiar în sumă de 100 de mii de lei, precum și câte 10 mii de lei pentru șase pompieri care au avut de suferit în timpul incendiului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0