Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul Cioloş pune RCA pe căruţe

© Sputnik / Иван Денисенко / Accesați arhiva multimediaCăruțaș
Căruțaș - Sputnik Moldova
Abonare
Proprietarii căruţelor înregistrate trebuie să-și plătească și asigurare obligatorie, respectiv RCA, a decis guvernul statului român condus de Dacian Cioloş.

CHIȘINĂU, 16 nov — Sputnik. Ordonanța de Urgență 54/2016 privind RCA introduce obligativitatea asigurării căruțelor, transmite Sputniknews.ro cu referire la DCNews.

Surpriza este că actul normativ a schimbat definiția termenului de vehicul în așa fel încât proprietarii atelajelor cu tracţiune animală care au nevoie de înregistrare nu mai pot circula legal fără poliță RCA.

Выделенная полоса - Sputnik Moldova
Societate
Poliţele de asigurare auto, recunoscute pe ambele maluri ale Nistrului

Astfel, sutele de mii de căruţe care circulă pe drumurile din România vor avea nevoie de asigurare RCA în cazul în care autoritățile vor aplica întocmai prevederile OUG 54/2016 privind asigurarea de răspundere față de terți.

S-a ajuns aici prin modificarea definiției termenului de "vehicul", dar și a paragrafelor din vechea lege care defineau obligativitatea asigurării.

Concret, la articolul 2, OUG definește vehiculul ca fiind "mijloc de transport cu sau fără propulsie proprie, destinat deplasării pe uscat, inclusiv orice tip de remorcă, indiferent dacă este cuplată sau nu, cu excepția celor care se deplasează pe șine, bicicletelor sau vehiculelor cu tracțiune animală, pentru care nu există obligația legală de înmatriculare sau înregistrare".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0