Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev: judecata va pune punctul în dosarul Uliukaev

© Sputnik / Dmitry Astakhov / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр РФ Дмитрий Медведев
Премьер-министр РФ Дмитрий Медведев - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri are loc prima ședință Guvernului Rusiei de după arestarea ministrului Dezvoltării Economice, Alexei Uliukaev, suspectat de corupție. De regulă, ședințele Cabinetului de Miniștri au loc joia.

CHIȘINĂU, 16 nov — Sputnik. Ședința de astăzi a Guvernului Rusiei, este una planificată, a comunicat pentru RIA Novosti serviciul de presă al Cabinetului de Miniștri. Ea a fost convocată miercuri din cauza agendei premierului, care va participa joi la câteva evenimente de la președinție.

"Punctul în dosarul Uliukaev trebuie să fie pus de judecată", a declarat Dmitri Medvedev, calificând arestarea acestuia drept un fapt ieșit din comun.

Алексей Улюкаев - Sputnik Moldova
Rusia
În dosarul Uliukaev ar putea figura alte șapte persoane

Premierul rus consideră că dosarul Uliukaev nu va influența activitatea Ministerului Dezvoltării Economice, în special în ajunul adoptării bugetului.

Comitetul de Anchetă al Rusiei a informat despre reținerea lui Uliukaev în noaptea de 15 noiembrie. Potrivit datelor anchetei, ex-ministrul a fost reținut în flagrant delict, în timp ce primea două milioane de dolari în schimbul oferirii unei evaluări pozitive, care i-ar fi permis companiei Rosneft să achiziționeze pachetul de acțiuni ale companiei Bashneft, deținute de stat. De altfel, avizul ministerului și afacerea însăşi sunt considerate legale de către Comitetul de Anchetă. Uliukaev nu-și recunoaște vina. Judecata a decis însă plasarea acestuia în arest la domiciliu până la data de 15 ianuarie, iar președintele Vladimir Putin l-a eliberat din funcția de ministru.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0