Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia: ministrul Dezvoltării Economice, reținut pentru corupție

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaМинистр экономического развития РФ Алексей Улюкаев
Министр экономического развития РФ Алексей Улюкаев - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Dezvoltării Economice din Rusia a fost reținut de organele de anchetă pentru estorcarea a două milioane de dolari. Acesta riscă o pedeapsă de până la 15 ani închisoare.

CHIȘINĂU, 15 nov — Sputnik. Colaboratorii Comitetului de Investigații din Rusia l-au reținut pe ministrului Dezvoltării Economice al Federației Ruse, Alexei Uliukaev. Acesta este acuzat de luare de mită, transmite RIA Novosti.

Pe numele acestuia a fost intentat un dosar penal pentru luare de mită în sumă de 2 milioane de dolari, în schimbul oferirii unei aprobări care i-ar permite companiei Rosneft să achiziționeze pachetul de acțiuni a statului deținut în compania Bașneft.

Ministrul a fost reținut în flagrant în timp ce extorca bani de la reprezentanții companiei Rosneft.

Potrivit RIA Novosti, Uliukaev se afla de peste un an în vizorul Serviciului Federal de Securitate (FSB). Flagrantul ar fi fost organizat în urma analizei interceptărilor efectuate de serviciile de informații.

Subiectul reținerii membrului guvernului rus a fost discutat astăzi în cadrul unei întrevederi dintre președintele rus Vladimir Putin și prim-ministrul Dmitri Medvedev.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0