Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Din ce cauză a izbucnit incendiul de pe strada Uzinelor care a luat două vieţi

© Sputnik / Miroslav RotariПожар на Чеканах
Пожар на Чеканах - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În clădirea de pe strada Uzinelor 9 din Chişinău, mistuită de flăcări la 11 noiembrie, mai lucrează şi astăzi experţii de la Laboratorul experimental antiincendiar.

CHIŞINĂU, 15 noi – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Departamentului Situaţiilor Excepţionale (DSE), Liliana Puşcaşu, a declarat pentru Sputnik că deocamdată nu au fost stabilite cauzele incendiului de pe strada Uzinelor 9, din 11 noiembrie, în care au decedat un pompier şi un angajat al depozitului.

„Acum în clădirea mistuită de flăcări lucrează grupul operativ al organului de urmărire penală, dar şi specialiştii de la Laboratorul experimental antiincendiar. În urma investigaţiei efectuate de experţi va fi stabilită şi cauza izbucnirii incendiului”, a declarat Puşcaşu.

Ofiţerul de presă al DSE a precizat pentru agenţia Sputnik că, cel mai probabil, pe parcursul zilei de miercuri va fi gata raportul cu privire la cauza preliminară a incendiului de pe strada Uzinelor.

Пожар на Чеканах, 11 ноября - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Detalii şocante despre incendiu, pericol de prăbuşire a clădirii

Liliana Puşcaşu a menţionat că focul a mistuit în total aproape 2 mii de metri pătraţi din clădire: 1600 de metri pătraţi la etajul 4 şi 600 metri pătraţi la nivelul 5 al blocului.

Deocamdată, nu este clar dacă clădirea care are cinci etaje poate fi exploatată după incendiul care a fost stins timp de 30 de ore.

„O echipă de geodezişti şi constructori stabilesc acum acest lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSE.

În dimineaţa zilei de 11 noiembrie, un incendiu devastator a izbicnit într-o clădire de pe strada Uzinelor 9, în care erau amplasate mai multe depozite. Un pompier de 28 de ani a decedat în timpul îndeplinirii misiunii de serviciu, iar o femeie de 44 de ani, angajată a unui depozit, a fost dată dispărută. Abia la 14 noiembrie, după ce a fost posibilă intrarea în clădirea distrusă de incendiu, salvatorii au găsit la etajul 4 rămăşiţele unui corp uman. Osemintele au fost transmise medicilor legişti pentru a stabili identitatea victimei.

Focul a fost stins în peste 30 de ore, timp în care pompierii au lucrat fără întrerupere. La stingerea incendiului au fost antrenate 28 de autospeciale, 7 autoscări şi 150 de pompieri şi salvatori.

Procuratura a deschis două dosare penale pe acest caz. Unul vizează cauzele izbucnirii incendiului, iar cel de-al doilea dosar — respectarea regulilor antiincendiare şi de protecţie a muncii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0