Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fostul viceguvernator al Băncii Naționale va activa la FMI

© Sputnik / Conferinţă BNMМарин Молошаг
Марин Молошаг - Sputnik Moldova
Abonare
Marin Moloșag, care timp de șapte ani a exercitat funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, va activa acum în cadrul Fondului Monetar Internațional.

CHIȘINĂU, 15 nov — Sputnik. Fostul prim-viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Marin Moloșag, actualmente consilier al guvernatorului BNM, va activa în cadrul Fondului Monetar Internațional, a comunicat luni serviciul de presă al BNM.

Începând cu 16 noiembrie, Moloșag va îndeplini funcția de consilier în cadrul FMI pe politici valutare pentru șapte state din Africa de Est.

„Banca Națională este instituția în care am activat timp de 25 de ani și care m-a format ca profesionist. Consider că politica valutară realizată de BNM în Moldova s-a îmbunătățit considerabil și a făcut posibilă asigurarea stabilității macroeconomice. Această experiență mă va ajuta să contribui și la modernizarea politicilor monetare a altor țări", consideră Moloșag.

Marin Moloșag și-a început activitatea la BNM în anul 1992. Din aprilie 2009 până în aprilie 2016 Moloșag a îndeplinit funcția de prim-viceguvernator al BNM, ulterior fiind numit consilier pe problemele de strategie și dezvoltare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0