Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noutate pentru toţi şoferii. Ce schimbări intervin de la 1 ianuarie 2017

© Sputnik / Rodion ProcaTransport
Transport - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Din 1 ianuarie 2017 vor fi puse în circulație ecusoane de tip nou pentru revizia tehnică periodică a autovehiculelor.

CHIŞINĂU, 15 noi – Sputnik. Întreprinderea de Stat „Registru” va pune în circulație, începând cu 1 ianuarie 2017, ecusoane de tip nou la inspecția tehnică periodică a vehiculelor auto. Eliberarea ecusoanelor de tip nou către stațiile de testare tehnică va începe din luna decembrie.

„Ecusonul de tip nou reprezintă un autocolant, confecţionat din material autoadeziv, protejat cu elemente de securitate avansate și nu poate fi utilizat după dezlipire. Acesta va fi aplicat pe plăcile de înmatriculare în față și spate, realizate după standardul european „SM 122:2014”, care au spații special prevăzute în acest scop”, potrivit Registru.

În cazul autoturismelor cu numerele de înmatriculare de tip vechi, ecusonul va fi plasat pe parbriz.

Panou informativ instalat de INP - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pe şoselele din țară au apărut noi panouri informative adresate şoferilor

Pentru motociclete, mopede, mototricicluri, cvadricicluri şi remorci/semiremorci se va elibera un singur ecuson, care la fel se va aplica în locul stabilit pe placa de înmatriculare. În alte cazuri – se va aplica pe Raportul de inspecţie tehnică periodică conform procedurii existente.

Ecusonul este de formă circulară, în centrul se amplasează anul efectuării următoarei inspecţii tehnice şi se indică numărul de serie. Pe margine, în formă circulară, se înscriu lunile anului corespunzător pentru efectuarea următoarei inspecţiei tehnice periodice.

Implementarea ecusonului de tip nou nu va duce la majorarea tarifelor existente pentru staţiile de testare. Pentru unele categorii de vehicule tariful respectiv va fi chiar micșorat cu 50%.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0