Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Percheziții ale DNA la Autoritatea Electorală Permanentă din România

© AP Photo / Vadim GhirdaDNA
DNA - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii DNA efectuează percheziţii la sediul Autorităţii Electorale Permanente din România într-un dosar penal

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție din Ploieşti efectuează, marţi, percheziţii la domiciliul preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru şi la sediul instituţiei. Autoritățile investighează mai multe infracţiuni de trafic de influenţă şi spălare de bani, informează MEDIAFAX.

Наручники на клавиатуре - Sputnik Moldova
BREAKING: Un nou dosar. Traian Băsescu chemat în judecată

Potrivit publicației, operațiunea DNA se desfățoară în cadrul unui dosar penal în care unii funcționari sunt suspectați de trafic de influenţă şi spălare de bani legate de desfășurarea ultimelor campanii electorale din România.

Sursele judiciare invocate au precizat că percheziţiile vizează contractele privind achiziţionarea unor softuri pentru alegeri. Oamenii legii acordă o atenți deosebită alegerilor din 2009, atunci când Trăian Băsescu a obținut cel de-al doilea mandat de președinte.

Potrivit DNA, perchezițiile sunt efectuate în 4 locații situate în municipiul București, județele Ilfov și Vâlcea, din care o locație se află în incinta unei instituții publice, restul la domiciliile unor persoane fizice. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0