Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarația surprinzătoare a lui Igor Dodon despre falsificări

© Sputnik / Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele ales al Republicii Moldova Igor Dodon a făcut dezvăluiri privind apartenența politică a conducătorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare care ar fi furnizat informații inversate despre rezultatele alegerilor din 13 noiembrie.

CHIȘINĂU, 15 noiembrie — Sputnik. Marți, în cadrul unei conferințe de presă, Igor Dodon a declarat că președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare în care au fost inversate rezultatele alegerilor sunt susţinători ai Maiei Sandu.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Igor Dodon a câștigat alegerile prezidențiale în Moldova

„Au văzut că au pierdut și au recurs la provocări. Nu vă jucați cu focul. Nu provocați sutele de mii care au vot pentru mine. Sunt peste 800 de mii de oameni. Noi am învins la aceste alegeri. Voi ați învins ani la rând. A învins Chirtoacă la Chișinău, Năstase, Sandu, Filat. Acum ați pierdut în mod democratic, chiar dacă tot voi controlați toate structurile de stat", a mai spus Dodon.

Liderul socialiștilor susține că este vorba despre comisii „controlate de verzi". El a opinat că aceste falsificări au fost făcute în mod intenționat, atunci când respectivele persoane au văzut care este rezultatul scrutinului, pentru a crea cazuri prin care să fie compromis procesul electoral.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0