Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenţie: cărţile de identitate vor fi schimbate

© Photo : stiridecluj.roCarte de identitate românească
Carte de identitate românească - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul României va introduce noi cărți electronice de identitate pe care vor fi stocate date biometrice. Noul document va avea dimensiuni mult mai mici decât cel actual.

Chișinău, 15 nov — Sputnik. Echipa GovITHub din cadrul programului guvernamental prin care specialiştii IT dezvoltă proiecte pentru administraţia publică, a postat pe Facebook un model al viitoarei cărţi electronice de identitate, transmite Sputniknews.ro.

Noua carte de identitate va fi de dimensiunea unui card bancar.

"Prima mostră a viitoarei cărţi electronice de identitate e în testarea bursierilor #GovITHub! Spoiler alert: e de dimensiunea unui card bancar!", scrie GovITHub.

Premierul Dacian Cioloş s-a declarat mulţumit de faptul că domeniul IT din România depăşeşte în ceea ce priveşte aportul la PIB, sectorul agriculturii.

"Dacă nu mă înşel, nu numai că a egalat aportul agriculturii în Produsul Intern Brut, dar chiar l-a depăşit, ceea ce arată capacitatea de a inova şi de a evolua a acestui domeniu în România. Și atunci ne-am gândit cum să facem ca să aducem această capacitate de inovaţie şi în administraţia din România, să putem arde nişte etape şi să putem face nişte paşi mai rapizi înainte", a spus premierul Cioloş la lansarea programului GovITHub.

Vor fi acordate burse de 2.000 de euro pe lună în cadrul programului GovITHub, timp de şase luni. Se va lucra şi pe bază de voluntariat. Dacian Cioloş are certitudinea că programul GovITHub va continua indiferent de cine va veni la guvernare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0