Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Băsescu este gata să-l acţioneze în judecată pe Dodon

© AFP 2024 / THIERRY CHARLIERTraian Băsescu
Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Abonare
Traian Băsescu a declarat, marţi, la Braşov, că nu îi este teamă că va pierde cetăţenia moldovenească deoarece Igor Dodon, noul preşedinte al Republicii Moldova, a pierdut deja la Curtea Constituţională.

BUCUREŞTI, 15 nov — Sputnik. Dacă noul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, va decide să-i retragă cetăţenia lui Traian Băsescu, atunci va fi dat în judecată, scrie Digi24.

Aflat la Braşov, Traian Băsescu a fost întrebat dacă îi este teamă că noul preşedinte al Republicii Moldova îi va retrage cetăţenia moldovenească.

"Nu mi-e teamă că o să pierd cetăţenia, o să-l dau în judecată. Dodon a pierdut cu mine deja la Curtea Constituţională. Ce hotăreşte un popor aia merită şi poporul, şi cel ales. Nu putem spune că nu merită. Eu am susţinut-o pe Maia Sandu şi îmi pare rău că nu a câştigat", a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu Траян Бэсеску - Sputnik Moldova
La ce-i trebuie lui Băsescu cetățenia Moldovei

Fostul preşedinte al României a participat, marţi, la Braşov, la comemorarea muncitorilor morţi în timpul revoltei din 15 noiembrie 1987.

După ce Băsescu a depus jurământul prin care a devenit cetăţean al Republicii Moldova, Igor Dodon a declarat că dacă va deveni preşedinte îi va retrage cetăţenia fostului preşedinte român.

"Domnule Băsescu, profitaţi acum. După 13 noiembrie nu veţi mai avea cetăţenie. Eu susţin statalitatea Republicii Moldova. Pregătiţi-vă, domnule Traian Băsescu, după 14 noiembrie veţi pierde cetăţenia pe care nu o meritaţi", a declarat Igor Dodon la o dezbatere televizată.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0