Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Duca: prin alegerea lui Igor Dodon, moldovenii au optat pentru neutralitate

© Photo : Facebook.com/ Bogdan DucaBogdan Duca
Bogdan Duca - Sputnik Moldova
Abonare
Votul pentru Igor Dodon este unul realist prin faptul că societatea moldovenească a înţeles că aderarea la Uniunea Europeană şi la spaţiul euroatlantic este foarte puţin probabilă, explică politologul român Bogdan Duca.
Duca: prin alegerea lui Igor Dodon, moldovenii au optat pentru neutralitate

În interviul acordat pentru Sputnik, Bogdan Duca a declarat că preşedinţia lui Igor Dodon garantează mai mult decât neutralitatea ţării, cât mai ales "spaţiul de echilibru" între Federaţia Rusă şi zona euroatlantică, chestiunea transistriană fiind punctul cel mai fierbinte de pe agenda preşedintelui.

Duca menţionează că una dintre soluţiile viabile este separarea Republicii Moldova de Transnistria.

În interviul acordat pentru Sputnik s-a mai discutat între altele despre noile relaţii dintre România şi Republica Moldova, despre surpriza respingerii opţiunii occidentale în aceste alegeri, dar şi despre rezolvarea unei dileme false: pro-UE sau pro-Rusia. În fond, Bogdan Duca explică de ce Rusia este mai mult Europa decât foarte multe state din Uniunea Europeană.

Autor: Ilie Catrinoiu

Fluxul de știri
0