Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Pista de decolare-aterizare a Aeroportul Chișinău se modernizează

Abonare
Primul segment al pistei de decolare şi aterizare de pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost dat în exploatare. Lucrările de reconstrucție au fost efectuate fără anularea zborurilor și fără limitarea fluxului aerian.

Compania „Avia Invest", administratorul aeroportului din capitală, a organizat un tur pentru presă pentru a aduce la cunoștință pasagerilor la ce etapă se află procesul de reconstrucție a pistei de decolare/aterizare.

„Am ajuns în punctul culminant: inaugurarea primului segment al pistei de decolare/aterizare a Aeroportului Internațional Chișinău. Este reconstruită în întregime. A fost înlăturat învelișul vechi și așternut ultimul strat, din beton foarte rezistent", a declarat șeful Companiei „Avia Invest", Petru Jardan.

Potrivit vicedirectorului Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova, pista de decolare/aterizare are o importanţă covârşitoare.

„Primul lucru pe care țin să-l menționez este că aeroportul reprezintă porțile aeriene ale orașului. Impresia despre țară se formează deja pe aeroport. Când aterizezi pe o pistă bună, îți dai seama că ai sosit într-o țară care, deși mică, este foarte bine pregătită pentru a-și primi oaspeții", a spus funcționarul.

În urma reparațiilor capitale de la Aeroport, primul segment al pistei a devenit mai lat, fiind extinsă de la 45 până la 60 metri; vor fi mai performanți și parametrii tehnici ai pistei. Astfel, va creşte şi capacitatea operaţională a Aeroportului Internațional Chișinău astfel încât va fi asigurat un trafic de 21 nave pe oră.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0