Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vântul a rupt mai multe fire electrice: un şir de raioane în beznă

© Sputnik / Miroslav Rotari / vînt
vînt - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Urmare a rafalelor de vânt puternic s-a înregistrat absenţa tensiunii în unele localităţi din raioanele Orhei, Telenești, Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Comrat, Ciadir-Lunga și Taraclia.

CHIŞINĂU, 14 noi – Sputnik. Condiţiile meteorologice dificile de cod galben, manifestate prin precipitaţii intense şi rafale puternice de vânt, anunţate de Serviciul Meteorologic de Stat, au afectat buna funcţionare a reţelelor electrice, generând astfel o serie de deconectări avariate cauzate de numeroase rupturi de conductori.

„Astfel, urmare a rafalelor de vânt puternic s-a înregistrat absenţa tensiunii în unele localităţi din raioanele Orhei, Telenești, Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Comrat, Ciadir-Lunga și Taraclia”, anunţă distribuitorul de energie Gas Natural Fenosa.

Pentru înlăturarea operativă a defecţiunilor produse sub influenţa factorului meteorologic şi reluarea furnizării energiei electrice, Gas Natural Fenosa în Moldova întreprinde toate acţiunile necesare. În prezent echipele operative ale întreprinderii desfăşoară lucrări de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităţilor afectate.

Gas Natural Fenosa în Moldova îşi cere scuze pentru incomoditățile create şi asigură consumatorii că depune eforturi susţinute pentru repunerea cât mai urgentă a serviciului.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În ziua alegerii preşedintelui ar putea cădea fulgi. Ce va fi luni, detalii aici

Deoarece avertizarea se va menţine până la 14 noiembrie, orele 15.00, compania atrage atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice.

„Ocoliți conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni sau copaci; nu atingeți conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ; nu interveniți în instalațiile electrice deoarece acestea se pot solda cu electrocutări”, avertizează furnizorul.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0