Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noii aliați ai Rusiei după alegerile din Moldova și Bulgaria

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaРоссия. Москва
Россия. Москва - Sputnik Moldova
Abonare
Rezultatele alegerilor din Moldova și Bulgaria denotă că Rusia va avea noi parteneri în Europa de Est, se arată într-un articol publicat de Wall Street Journal.

CHIȘINĂU, 14 nov — Sputnik. Alegerile care au avut loc duminică au fost câștigate de președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon. În Bulgaria a învins candidatul înaintat de comitetul de inițiativă condus de Partidul Socialiștilor din Bulgaria "PSB", generalul Rumen Radev.

"Eu voi îmbunătăți mult relațiile Moldovei cu Rusia. Aceste relații sunt foarte importante pentru locuitorii țării", îl citează publicația pe Igor Dodon.

Radev, la rândul său, se pronunță pentru anularea sancțiunilor împotriva Rusiei.

După cum scrie Wall Street Journal, rezultatele alegerilor din ambele țări "vorbesc despre adâncirea fisurile din "cimentul" Uniunii Europene, care a contribuit la refacerea Europei Centrale și de Est după destrămarea URSS".

Relațiile Rusiei cu Occidentul s-au deteriorat din cauza situației din Ucraina. La sfârșitul lui iulie 2014, UE și SUA au trecut de la impunerea unor sancțiuni izolate împotriva unor persoane fizice și companii la măsuri împotriva unor sectoare întregi ale economiei rusești. Ca răspuns, FR a restricţionat importul de produse alimentare din țările care au introdus sancțiuni împotriva sa.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0