Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldovenii au ales: cum s-a votat în localităţile din ţară

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Abonare
Au fost procesate deja 99,86 la sută dintre procesele verbale, dar în localităţile din ţară au fost contabilizate deja toate voturile valabil exprimate.

CHIŞINĂU, 14 nov — Sputnik. Se pateu afirma deja cu certitudine că liderul PSRM, Igor Dodon este cel de al cincilea preşedinte al Republicii Moldova. El a câştigat turul doi al scrutinului prezidenţial cu 52,37%, faţă de 47,63 la sută din sufragii cât a acumulat contracandidata sa, şefa PAS Maia Sandu, potrivit datelor prealabile ale CEC.

Participarea la vot a fost mai mare decât în primul tur, fiind înregistrată o prezenţă la urne de peste 53 la sută din numărul total al alegătorilor. Un vot masiv s-a înregistrat la secţiile electorale din străinătate.

Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Politică
Rezultatele alegerilor: 99,86% de procese verbale procesate

Capitala Moldovei, municipiul Chişinău a votat în proporţie de 65,40% pentru Maia Sandu, faţă de 43,60 în favoarea lui Igor Dodon.

Capitala nordului, oraşul Bălţi, l-a preferat pe Dodon. Acesta a câştigat detaşat, cu 77,65 la sută din voturile valabil exprimate. Sandu a acumulat 22,35 la sută din sufragii.

Şi în sud, la Cahul, Igor Dodon a depăşit-o cu câteva procente pe Maia Sandu, raportul fiind de 51,24% faţă de 48,75%.

UTA Găgăuzia a votat aproape în totalitate pentru Dodon (98,89%).

Cei doi candidaţi au avut câştig de cauză în satele lor de baştină. Astfel, la Sadova, Călărași Dodon a acumulat 50,47 din voturile consătenilor, iar Sandu a luat la Risipeni, Fălești 64,08%.

Per total însă, în raioanele de baştină ale candidaţilor raportul a fost invers. La Călăraşi pentru Maia Sandu s-au exprimat votul 63,98 dintre alegători, iar pentru Igor Dodon — 36,02 la sută.

În schimb, în raionul de baştină al contracandidatei sale Dodon a câştigat cu scorul de 71,09%, iar Sandu a fost creditată la Făleşti cu doar 28.91%.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0