Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Declarația Kremlinului după victoria lui Igor Dodon

© Sputnik / Youri Artamonov / Accesați arhiva multimediaВид на Покровский собор, Спасскую башню и соборы Московского Кремля
Вид на Покровский собор, Спасскую башню и соборы Московского Кремля - Sputnik Moldova
Abonare
Kremlinul a salutat victoria candidatului socialiștilor în alegerile prezidențiale din Republica Moldova și speră că relațiile dintre ambele state se vor normaliza.

CHIȘINĂU, 14 nov — Sputnik. Kremlinul respectă alegerea făcută de poporul Moldovei și îl felicită pe candidatul care a învins în alegerile prezidențiale. În același timp, Rusia este impresionată de declarațiile liderului cursei electorale, care demonstrează disponibilitatea acestuia de a activa în vederea normalizării relațiilor cu alte state, a declarat purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale din Rusia, Dmitri Peskov, transmite RIA Novosti.

Alegeri prezidențiale 2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Primul mesaj al președintelui ales al Republicii Moldova, Igor Dodon

În urma alegerilor prezidențiale din Moldova, candidatul din partea Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a obținut 52,9 la sută din voturi.

"Kremlinul respectă alegerea făcută de poporul bulgar și moldovenesc. Felicităm candidații care au obținut victoria", a declarat luni Peskov.

Acesta a reamintit că Rusia și Moldova au avut relații foarte strânse.

"A urmat o mișcare spre înrăutățirea relațiilor noastre. În același timp, Rusia este și a fost un adept consecvent al normalizării relațiilor cu Moldova", a subliniat purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0