Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon a îndemnat cetăţenii la calm, indiferent de rezultatul alegerilor

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul socialiștilor la funcția de președinte al ţării, Igor Dodon, a declarat că această campanie a fost așteptată mult de cetățenii Republicii Moldova, iar toate sondajele arătau că peste 90 la suta dintre cetățeni își doreau alegeri prezidențiale directe.

CHIȘINĂU, 13 noiembrie — Sputnik. Dodon le-a mulțumit tuturor celor care au ieșit la votare, atât în țară, cât și peste hotare. Socialistul a făcut apel la calm și a îndemnat-o pe Maia Sandu să accepte rezultatul alegerilor, oricum ar arăta acesta.

„Alegerile s-au finalizat. Scopul candidaților trebuie să fie echilibrul în societate. Mă adresez oponentului, doamnei Maia Sandu, indiferent de rezultat, să chemăm oamenii la calm. Nu avem nevoie de tulburări. Nu avem nevoie de provocări", a declarat Igor Dodon.

Potrivit acestuia, primul lucru pe care trebuie să-l facă cel care va pierde este să cheme la calm, iar cel care va învinge — să se adreseze către cetățeni și către oponent cu un mesaj ce va stabiliza situația.

Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Alegerile prezidenţiale în Moldova s-au încheiat. Primele detalii

„Doamnă Sandu, nu vă faceți griji, nu tensionați societatea. Știu că aveți emoții, dar iată că alegerile deja au trecut. Cel mai probabil victoria este a noastră, însă o să mai aveți și alte șanse. Cetățenii deja și-au ales președintele. Noi trebuie să avem grijă să fie echilibru în societate", a spus liderul socialiștilor.

Totodată, el a criticat autoritățile pentru faptul că nu au asigurat toate secțiile de votare cu numărul necesar de buletine, astfel încât fiecare cetățean să își poată exercita dreptul de a vota, subliniind că cineva de la CEC și de la Guvern va trebui să răspundă pentru cele întâmplate.

Candidatul din partea Partidului ”Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, de asemenea și-a exprimat nemulțămirea în legătură cu faptul că mulți cetățeni de peste hotarele țării nu au putut să voteze în cadrul celui de-al doilea scrutin pentru alegerea președintelui Republicii Moldova.

"Din păcate, aceste alegeri au fost organizate prost. Am solicitat anterior autorităților să suplimenteze numărul de buletine si sa deschidă sectii de vot acolo unde sunt cetățeni moldoveni. Solicitările noastre au fost ignorate. Astăzi buletinele de vot s-au terminat la Londra, Bologna și Paris. Sute de cetățeni nu au putut să voteze. Această situație este inacceptabilă", a declarat Maia Sandu.

Toate secţiile de votare din Republica Moldova au fost închise. Votarea continuă însă în unele secţii de peste hotare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0