Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC: vot masiv peste hotare, dar buletine de vot sunt suficiente

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei Electorale Centrale Alina Russu a negat că unele secții de votare deschise în străinătate ar fi rămas fără buletine de vot. Iată care este prezența la vot peste hotarele țării.

CHIȘINĂU, 13 nov – Sputnik. Buletine de vot sunt în toate secțiile de votare deschise în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea președintelui Republicii Moldova, a declarat pentru presă președintele CEC, Alin Russu.

Anterior, pe rețelele de socializare au apărut mai multe informații despre insuficienţa buletinelor de vot la unele secții de electorale deschise în Italia și Marea Britanie.

”La această etapă procesul electoral decurge în regim normal. Buletine de vot sunt în toate cele 100 de secții de votare deschise peste hotarele țării”, a declarat Russu.

Potrivit Legii, la fiecare dintre secţiile de votare CEC a repartizat câte trei mii de buletine de vot.

Moldovenii stau la cozi pentru a vota în străinătate - Sputnik Moldova
Politică
La Londra s-au terminat buletinele, iar la Moscova nu ajung secţii de votare

La această oră, în toate secțiile de votare procesul electoral decurge în regim normal. Incidente sau încălcări majore nu au fost înregistrate. Până la ora 17.30 au votat peste 1,437 de mii de cetățeni, ceea ce constituie 48,32 %.

Până la ora 16:00, circumscripția unde s-a înregistrat cea mai înaltă prezență la urne este raionul Rezina, cu 77%, cea mai scăzută fiind în raionul Cantemir. Cei mai mulți alegători au votat în localitatea s. Pocrovca, raionul Dondușeni — 75%, cei mai puțini și-au exercitat dreptul la vot în satul Caracușenii Vechi, raionul Briceni 19 %. O participare activă a alegătorilor se atestă la secțiile de votare deschise peste hotare, unde la acest moment avem o prezență la urne de peste 83 de mii de cetățeni.

Țările care înregistrează o participare mai activă sunt: Republica Italiană (28700) România (10300) Federația Rusă (6650) Republica Franceză (6270).

La ora 14.00, ora Moldovei, și-a încheiat activitatea secția de votare din Tokyo, Japonia, iar la ora 15.00 — secția de votare din Beijing, Republica Populară Chineză. La ora 17.00 au fost deschise ultimele 2 secții de votare din SUA.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0