Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Donald Trump se pregăteşte de o discuţie telefonică cu Vladimir Putin

© AP Photo / Mary AltafferRepublican presidential candidate Donald Trump speaks during an interview with The Associated Press in his office at Trump Tower, Tuesday, May 10, 2016, in New York
Republican presidential candidate Donald Trump speaks during an interview with The Associated Press in his office at Trump Tower, Tuesday, May 10, 2016, in New York - Sputnik Moldova
Abonare
Noul președinte ales al SUA, Donald Trump, a declarat că își dorește relații foarte bune cu Federația Rusă și cu Vladimir Putin. La rândul său, președintele Rusiei a declarat că restabilirea relațiilor dintre cele două puteri mondiale nu este o sarcină simplă.

CHIȘINĂU, 12 noiembrie — Sputnik. Învingătorul la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, a făcut o serie de dezvăluiri pentru The Wall Street Journal privind planurile sale pentru perioada imediat următoare.

Russian President Vladimir Putin listens to a question during his annual televised phone-in with the nation in central Moscow on April 16, 2015. - Sputnik Moldova
Putin l-a felicitat pe Trump

Trump a declarat că în cel mai scurt timp intenționează să inițieze o discuție telefonică cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

RIA Novosti remarcă faptul că Trump a spus că a primit o scrisoare minunată din partea președintelui rus.

În cadrul discursurilor sale publice și în interviuri Trump a subliniat în repetate rânduri faptul că își dorește ca SUA și Rusia să găsească limbaj comun. El a menționat, de asemenea, că își dorește relații foarte bune cu Putin și cu Rusia.

În altă ordine de idei Donald Trump a declarat că va pune pe primul loc interesele SUA, însă în același timp va pleda pentru un comportament corect față de toți în lume.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că restabilirea relațiilor celor două țări reprezintă o sarcină deloc ușoară. Potrivit lui, Rusia este pregătită și dorește restabilirea relațiilor într-un format deplin, astfel încât aceste relații să fie readuse pe o traiectorie de dezvoltare durabilă.

Fluxul de știri
0