Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Statistici despre alegerile din SUA: câte femei și câți albi l-au votat pe Trump

© REUTERS / MIKE BLAKEВыборы в США
Выборы в США - Sputnik Moldova
Abonare
New York Times dezvăluie statistici interesante cu referire la alegerile din SUA. Aceste date arată că Donald Trump a fost ales de către americanii care nu au fost contaminați de corectitudinea politică. Iată părerea unui cunoscut comentator politic.

CHIȘINĂU, 10 nov — Sputnik. Comentatorul politic și regizorul Iulian Capsali comentează, pe pagina sa de Facebook, rezultatele alegerilor din SUA, al căror câștigător a ieșit republicanul Donald Trump, descriind portretul alegătorilor lui Trump și Clinton, informează Sputniknews.ro.

Ovidiu Hurduzeu - Sputnik Moldova
EXCLUSIV: Ovidiu Hurduzeu dezvăluie interesul lui Donald Trump

Potrivit statisticilor, care pot fi consultate pe New York Times, pentru Donald Trump au votat 42% dintre femei, 53% bărbați, 58% albi, 8% afroamericani, 29% hispanici, 29% asiatici, iar pentru Hillary Clinton: 54% femei, 41% bărbați, 37% albi, 88% afroamericani, 65% hispanici, 65% asiatici. De asemenea, 78% de persoane din comunitatea LGBT au votat-o pe Hillary Clinton.

„Lăsați-o jos cu manipulările, cu proștii neșcoliți care nu știau ce au votat, cu xenofobia lui Trump. Sunt vaccinat de referendumul cu Băsescu, de manipulările post-Colectiv, de Brexit și altele asemenea. A ajuns astăzi un stigmat sa fii alb heterosexual. (…)", a comentat Iulian Capsali pe Facebook.

Fluxul de știri
0