Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova vine iarna: ne așteaptă vreme rece și lapoviță

© Sputnik / Родион ПРОКАPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova
Abonare
De săptămâna viitoare, locuitorii din Moldova vor trebui să se îmbrace bine, mercurul din termometre va coborî sub 0 grade, potrivit prognozei Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

CHIȘINĂU, 10 nov — Sputnik. Noiembrie se apropie de "apogeul" său. Odată cu asta, iarna din calendar e tot mai aproape, dar vremea de iarnă se va stabili în Moldova cu mult mai devreme.

Potrivit prognozei Serviciului Hidrometeorologic de Stat, ultimele zile calde îi așteaptă pe locuitorii republicii în această săptămână. Totodată, în zilele de odihnă va începe deja răcirea vremii, care, după cum se vede, se va instala de luni.

Dacă vineri noaptea în republică se așteaptă de la 0 până la +5 grade, iar ziua de la +4 până la +9, atunci de sâmbătă noaptea vor începe să se înregistreze temperaturi negative de până la minus 3 grade Celsius.

Ploaie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Alertă meteo: vremea se schimbă brusc în Moldova

Tot atunci la nordul republicii vor cădea precipitații mixte, iar ziua aerul se va încălzi până la +3, +8 grade.

Duminică noaptea, temperatura nu se va schimba, iar ziua aceasta va oscila între —2, +3 grade.

De luni, temperatura aerului se va răci noaptea până la —8 grade în nordul ţării şi minus 3 grade- în sudul republicii. Ziua mercurul din termometre va oscila între  —2, +3 grade ziua.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0