Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Îndemnul Mitropolitului Vladimir înainte de 13 noiembrie

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir îndeamnă preoții și mirenii să se roage la Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, pentru ca să depășim toate ispitele şi provocările vremii.

CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Mitropolitul Vladimir îndeamnă la rugăciune pentru ziua de duminică, 13 noiembrie, informează mitropolia.md.

кафедральный собор Митрополит ВЛАДИМИР - Sputnik Moldova
Mitropolitul Moldovei: Legea Egalității de Șanse este umilitoare pentru creștini

În mesajul său, ÎPS Vladimir îndeamnă creștinii să lase orgoliile și mânia și să facă rugăciune pentru ca să depășim toate ispitele şi provocările vremii pentru a reuşi să menținem Biserica și societatea în duhul unității și al păcii, în același timp să știm să ne apărăm valorile neamului.

”Veacuri la rând, în timpul celor mai grele încercări prin care treceau popoarele binecredincioase, Biserica rânduia posturi, pentru ca oamenii, lăsând deoparte orgoliul şi mânia, să se reunească în rugăciune şi cugetare pentru a chema mila lui Dumnezeu, dar şi pentru a se feri de fapte pripite şi necugetate. În ultima perioadă am trecut cu toţii prin tensiuni mari, situaţia încordată încă mai persistă şi orice neînţelegere dintre fraţi este numai spre folosul şi bucuria neprietenilor Bisericii, care aşteaptă orice moment favorabil pentru a-şi întări poziţiile şi pentru a denigra încă o dată instituţia eclesială cu caracter identitar pentru neamul nostru. Sfânta Evanghelie întotdeauna a propovăduit pacea şi a îndemnat creştinii să reacţioneze cumpătat la toate vitregiile ce le apar în cale, însă aceste porunci ale Mântuitorului nu anulează hotărârea şi datoria fiecăruia dintre noi de a sta ferm întru apărarea valorilor prin care ne-am propăşit şi ne-am afirmat”, a îndemnat Mitropolitul.

Totodată, el a îndemnat la rugăciune atât pe slujitorii Domnului cât și pe toți credincioșii și a binecuvântat citirea acatistului către Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

”Îndemnăm și binecuvântăm slujitorii și credincioșii să se înarmeze cu cea mai puternică armă a Bisericii – rugăciunea. Totodată, recomandăm să se citească acatiste către Sfânta Cuvioasă Parascheva – ocrotitoarea țării și toți sfinții care s-au proslăvit în pământul Moldovei, spre aplanarea ispitelor la care a fost supusă societatea noastră şi pentru a găsi consensul şi liniștea prin post şi rugăciune”, a mai spus Mitropolitul Vladimir.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0