Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

„Nu este președintele meu!”: manifestații împotriva victoriei lui Trump

Abonare
Mii de oameni în diferite orașe ale SUA au ieșit în stradă ca semn de protest față de victoria lui Trump în alegerile prezidențiale. Urmăriți imagini video cum au ars americanii drapelele și au organizat ciocniri cu poliția.

Acțiunile de protest împotriva noului președinte ales Donald Trump au avut loc în diferite orașe din SUA.

La New York demonstranții au ieșit pe străzile din Manhattan, de unde s-au îndreptat spre clădirea Trump Tower în care locuiește președintele proaspăt ales. Alte câteva sute de persoane s-au adunat în parcul din preajmă. Participanții scandează: „Nu este președintele meu!" Polițiștii au reținut cel puțin 30 de persoane.

Protestatarii de lângă Casa Albă au scandat injurii în adresa poliției. S-a produs o mica încăierare cu reprezentanții organelor ocrotirii ordinii de drept, în urma căreia o persoană a fost reținută, transmite RIA Novosti.

Acțiuni similare au avut loc în seara de miercuri la Chicago, Washington, Philadelphia, Boston. Potrivit ziarului „USA Today" la proteste au participat personalități cu renume, printre care interpretele Cher și Madonna, și actorul Mark Ruffalo.

Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale din SUA de la 8 noiembrie 2016 acumulând, potrivit ultimelor date, 290 de voturi ale electorilor, necesare fiind 270. Președintele ales își va prelua funcțiile după ce va fi învestit, pe 20 ianuarie 2017. Candidatul democrat Hillary  Clinton și-a recunoscut înfrângerea. Pentru ea au votat 59,8 milioane de alegători, în timp ce pentru Trump și-au dat votul ceva mai mult de 59,6 milioane. După numărul de voturi ale alegătorilor Clinton l-a devansat pe Trump cu 0,2% (47,7% față de 47,5%).

 

Fluxul de știri
0