Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vreme nefavorabilă: zboruri anulate pe aeroportul Chișinău

© Sputnik / Evghenii PanasencoМеждународный аэропорт Кишинев
Международный аэропорт Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Aproximativ zece curse aeriene au fost anulate miercuri la aeroportul din Chișinău din cauza vremii nefavorabile. Unele aeronave au fost redirecționate spre aeroporturile din țările vecine.

CHIȘINĂU, 9 nov — Sputnik. Vremea rea a introdus corective importante în activitatea Aeroportului Internațional Chișinău. Pe parcursul a câtorva ore, principalele porți aeriene ale țării sunt închise pentru aeronave.

Ca rezultat, începând cu ora 12.00 au fost anulate cinci zboruri care urmau să aterizeze la Chișinău: de la Munchen, Londra, București, Varșovia și Viena. Cursa din Germania LH 1742 a survolat spațiul aerian al Moldovei, după care a fost nevoită să se revină în Germania. La Iași au aterizat aeronave de la Londra și Viena. totodată, în acest oraș din România așteaptă să treacă vremea rea şi pasagerii cursei 5F 124 de la Moscova. Alt avion din capitala Rusiei (GH 157, S7 157) care trebuia să ajungă în Moldova încă la 12.45, se află în prezent la aeroportul din Varna.

Zborul din Verona 5F 212, care este programat pentru ora 21.50, va avea o reținere de aproximativ două ore. Acest lucru este legat de faptul că întârzie decolarea aeronavei din Moldova spre acest oraș italian. Deocamdată nu poate decola spre Moscova zborul GH 158, S7 158. Reținerea este deja de aproximativ trei ore.

Alte patru avioane nu vor părăsi de asemenea capitala Moldovei. Este vorba de zborurile spre Munchen, Londra, București și Viena.

Aeroportul Internațional Chișinău a făcut un apel către pasageri cu rugămintea ca aceștia să verifice din timp informația cu privire la cursele, utilizând tabelul online.

În afară de aceasta, informație suplimentară la centrul de apel, numărul de telefon 022-525-111, sau la compania aeriană care operează zborul.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat al ţării a comunicat miercuri că vântul se va înteți și vor cădea averse în raioanele de sud și în centrul țării. Volumul precipitațiilor, potrivit meteorologilor, va constitui 15-20 de litri pe metru pătrat. Avertizarea este valabilă de la 18.00 a zilei de miercuri până mâine, ora 07.00, în raioanele Dubăsari, Anenii Noi, Căușeni, Ștefan Vodă, Ialoveni, Cimișlia, Basarabeasca, Taraclia, Leova, Cantemir, Cahul, orașul Tiraspol și UTA Găgăuzia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0